Týden sportu, turistiky, brannosti a kultury 2019 - Štědronín

Týden sportu, turistiky, brannosti a kultury 2019  jsme zahájili v pondělí 16. září ráno na dvoře pana Michka, odkud se vypravilo několik autobusů s žáky 2. stupně a jejich učiteli na dlouho očekávaný program do jižních Čech. V dopoledních hodinách jsme konečně do areálu RZ Štedronín Počta nedaleko Čimelic dorazili, ubytovali jsme se a odpoledne následoval program jednotlivých tříd.

V úterý 17. září žáci 6. a 8. tříd podnikli pěší túru na Zvíkov a absolvovali prohlídku tohoto starobylého královského hradu, z něhož je krásný pohled na soutok řek Vltavy a Otavy. Následně se lodí přeplavili k zámku Orlíku, kde mohli obdivovat malebné okolí tohoto šlechtického sídla.

V odpolední části programu byly připraveny různorodé aktivity pro kombinovaná družstva vytvořená z žáků napříč 6. – 9. ročníkem. Družstva plnila rozmanité úkoly - střelba ze vzduchovky, běh se zátěžovým padákem, koordinační skákání, hlavolamy, kurz první pomoci, hod šipkami a jiné.

Po večeři deváťáci připravili pro všechny své mladší spolužáky úspěšnou noční hru.

Ve středu 18. září navštívili Zvíkov a Orlík žáci 7. a 9. ročníku. Žáci 6. a 8. tříd absolvovali program v areálu RZ Štědronín. Hráli fotbal, skákali na trampolíně, účastnili se různých aktivit pro podporu třídních kolektivů. Osmáci a 6.B se vydali do lesa pro dřevo na večerní táborák. Odpolední program byl opět ve znamení hry smíšených družstev.

Večer se všichni sešli u rozdělaného ohně, zazněly některé známější táborové i méně známe písně.  Pro každého byly připraveny na opékání špekáčky.

Čtvrteční program se odehrával v režii učitelů tělesné výchovy, celý den tak proběhl ve sportovním duchu. Po snídani byla vytvořena chlapecká a dívčí družstva. Chlapci byli rozděleni do kategorie 6. – 7. ročník a 8. – 9. ročníku. Děvčata byla organizována v kategorii 6. – 9. ročníku. Hrál se především fotbal, házená a jiné sporty.  Doprovodný program realizovali třídní učitelé.

O náplň večera se postarali podobně jako v úterý deváťáci – zorganizovali diskotéku.  

Pátek 20. září proběhl ve znamení společného vyhodnocení uplynulého týdne, vznikla nezbytná fotografie všech účastníků a nastal čas na návrat domů.

Již nyní se těšíme na Týden sportu 2020!

Mgr. Tomáš Novotný

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.