Lyžařský zájezd 7. ročníku 2018

26. 2. 2018

Před polednem celá skupina lyžařského zájezdu dorazila na místo určení. Po té, co jsme se ubytovali a poobědvali, jsme se vydali na svah. Na svahu žáci předvedli své lyžařské umění a byli rozděleni do družstev. V rámci večerního programu se žáci seznámili s pravidly na sjezdovkách. Na závěr večera si zahráli společenské hry.

27. 2. 2018

Ráno, hned po snídani, jsme se nadšeně vydali na sjezdovku. Počasí bylo mrazivé, ale zvládnutelné. Po výborném obědě jsme se znovu vydali ke sjezdovce – stupnice na teploměru ukazovala příznivější teplotu. V rámci večeního programu byl promítán sestřih videí k technikám lyžování. Ve zbytku večerního programu byl zahájen turnaj ve stolním fotbálku, kartách a společenské hře Člověče, nezlob se.

28. 2. 2018

Během dopoledne i odpoledne všichni žáci pilovali techniku lyžování. Večerní program byl pak zaměřen na práci horské služby, kdy jsme absolvovali přednášku od jednoho z dobrovolníků.

1. 3. 2018

Tento den jsme byli na svahu jen dopoledne. V odpoledních hodinách jsme se společně vydali na Ještěd. Cestou tam i zpět si všichni užívali krásného výhledu na okolní krajinu, ale také možnosti se sklouznout. Během večerního programu bylo rozlosování startovních pozic pro páteční závod ve slalomu a ve zbytku večera se dohrával turnaj ve výše zmiňovaných disciplínách.

za tým lyžařského zájezdu
David Pařík

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.