Lyžařský zájezd

20. 1.

Výprava lyžařského zájezdu dorazila v pořádku na místo určení. Poté, co se všichni ubytovali, jsme se odebrali do jídelny na oběd. Po obědě bylo rychlé seznámení s programem dne a následně jsme se vydali v plné zbroji na svah. Žáci předvedli svůj um a byli rozřazeni do družstev. V rámci večerního programu se žáci seznámili s "Bílým kodexem" a vymysleli si názvy svých družstev.

21. 1.

Ráno po snídani jsme se vydali skibusem do nedalekého ski resortu Černý Důl. Žáci i instruktoři plní sil se vydali na svah, kde ve čtyřech družstvech probíhal výcvik. Žáci si pro družstva vymysleli jména - Vorvani, Amatéři, Pardálové a Bílí. Po prvním náročném dni lyžování se v podvečer žáci rozlosovali na další aktivity - turnaje (člověče nezlob se, šipky, kulečník). Po večeři jsme shlédli instruktážní video k lyžování.  Všichni ulehli znaveni a jistě se těší na další dny. 

22. 1.

 

23. 1.

Středu jsme zahájili jako každý jiný den, ale kvůli některým okolnostem jsme se bohužel dostali na svah později. Lyžovali jsme asi do 12.30 hodin. Následoval oběd a polední pauza. Odpolední program vyplnila vycházka po okolí našeho hotelu. Po večeři jsme si zahráli hned několik turnajů v šipkách, kulečníku a v Člověče, nezlob se. To se však již čas nachýlil a vydali jsme se na kutě.

Karolína Wiesnerová, IX.A

24. 1.

I čtvrtek všichni účastníci lyžařského výcviku, jako každý den, začali snídaní. Poté nás čekalo odpočinkové dopoledne, díky kterému jsme načerpali spoustu energie. Po lahodném obědě se žáci devátých a sedmých ročníků vydali na nedaleký svah, kde se konaly lyžařské závody ve slalomu. Než učitelé a skupinka vybraných žáků přichystala tyče na slalom, ostatní účastníci měli čas na rozježdění. Také všichni závodníci dostali čísla. Slalom každý závodník překonal dvakrát. Po druhé jízdě účastníci dostali možnost dojít k chatě, aby nezmrzli. Po večeři byla hodina klidu. V 19 hodin žáci zhlédli krátké instruktážní video o carvingu a o hodinu později nastalo pravidelné setkání ve společenské místnosti, kde se jako každý den konaly společenské hry. A to zejména Člověče, nezlob se, šipky a kulečník. Poslední část dne byla hygiena a odevzdávání našich milovaných mobilních telefonů. Okolo 22. hodiny večerní už každý z nás byl připraven ke sladkému spánku. Tím skončil náš pátý den na lyžařském výcviku.

Aneta Žežulková, IX.A

25. 1.

Náš poslední lyžařský den začal probuzením a snídaní. Po snídani se žáci již po třetí vydali skibusem na sjezdovku jménem Černý důl. Do oběda byli žáci rozděleni do dvou družstev. Celé dopoledne všichni nadšeně lyžovali. V době oběda bylo žákům umožněno si zakoupit nějaké občerstvení. Kdo chtěl, mohl jít po obědě opět lyžovat. Ostatní si dopřávali odpočinek a horký čaj. Ve tři hodiny odpoledne na nás už čekal skibus, který nás dopravil zpět do chaty. Tam jsme dostali pozdní oběd. Až do večeře bylo osobní volno. Po večeři jsme se sešli ve společenské místnosti. Někteří zde obdrželi ceny za své výkony v různých disciplínách. Den byl ukončen filmem. Závěrem bych chtěla poděkovat všem učitelům, kteří se o nás celý týden starali.

Aneta Žežulková, IX.A

26. 1.

Sobotní probuzení bylo do zasněženého rána. Po snídani se všichni pustili do balení svých věcí, úklidu pokojů a společenských místností. Před desátou hodinou jsme naložili naše zavazadla do autobusu a vydali se zasněženou krajinou směrem k domovu, kde na žáky již netrpělivě čekali rodiče a prarodiče.

Lyžařský zájezd se povedl a doufáme, že byl pro všechny příjemným a nevšedním zážitkem.

Kamila Dunajová, David Pařík, Jiří Zeman, Lukáš Miščík

Kalendář akcí