Zahájení školního roku 2024/2025

Zahájení školního roku 2024/25

V očích jim je vidět očekávání, vážnost a někdy i strach. Řeč je o prvňáčcích, kteří stojí 2. září před školou a v ruce pevně drží kytici ze slunečnic. A je to tady! Za chvíli usednou do lavic a stanou se z nich už velcí školáčci. Teď ale ještě čekají na slavnostní zahájení školního roku, které se již tradičně odehrává u lípy před školou. Po chvilce přichází pan ředitel Mgr. Bc. Josef Buchal spolu s dalšími pedagogy a také pan starosta Ing. Mgr. Martin Tumpach. Většina dětí už ví, co bude následovat. Přesto, že ti starší to už zažily několikrát, všichni se cítí svátečně a vědí, že je to významná chvíle. Totiž přesně 10 vteřin před osmou hodinou začnou všichni společně odpočítávat čas do zahájení školního roku. 3-2- 1! Teď! Copak nás asi letos čeká? Pro některé děti to bude třeba běžný školní rok a pro jiné rok poslední a pak odchod do další životní etapy. A naši prvňáčci? Pro ně bude každý den POPRVÉ.

Teď tu ale stojí plni otazníků a obav. Když se ale pan ředitel posléze ujme slova, všechny přivítá a začne si s těmi nejmenšími povídat, nejistota se z nich rychle vytrácí. A navíc každý tu má přece na škole svého patrona z řad těch nejstarších. V celém slavnostním ceremoniálu samozřejmě zazní česká i školní hymna a vytažení vlajky na stožár. Úspěšný školní rok pak všem popřeje ještě pan starosta a může se začít. Za zvuku zvonce a písničky „Chválím tě, Země má“ pak odvádí pan školník všechny třídy do školy. Pan ředitel stojí ve dveřích a se všemi se osobně vítá. Malé školáčky uklidňuje i to, že vedle něj stojí paní zástupkyně pro mateřskou školu Věra Dusová a tu většina z nich zná. Takže hurá do lavic!

Slavnostní zahájení školního roku je víceméně každý rok stejné, a přesto je pokaždé jiné. Jsou tu nové děti, nové zážitky, nová přání a nová budoucnost. Tak ať je pro všechny klidná a radostná.

Za ďáblickou školu Šárka Hrdličková, učitelka MŠ

 

Kalendář akcí

Divadelní představení

Mateřská škola

Divadelní představení v mateřské škole "Co umí živly".

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Dýňování

třída Broučci

Vyroba strašidel z dýně a přírodnin. Dopolední akce.

Halloween

Třída Broučci

Zábavné dopoledne se strašidelnými převleky plné her, soutěží, tancování a především legrace.