Záhada v Benecku – 3.A

Žáci třídy 3.A strávili pobyt v přírodě ve dnech 27. 5. – 31. 5. 2019 v penzionu Klára v Benecku.

Program začal již cestou do Krkonoš.  Zastavili jsme se v Českém ráji a pěšky ušli asi 6 km na trase Pelešany – hrad Valdštejn – zámek Hrubá Skála –  Sedmihorky. Cestou jsme obdivovali pískovcové skály.  Rovněž při zpáteční cestě jsme se zastavili v Českém ráji a navštívili zříceninu hradu Trosky.

Žáky na chatě přivítal sám Krakonoš, který také poučil děti o chování a režimu dne.

V průběhu pobytu probíhala etapová hra Záhada hlavolamu podle knihy Jaroslav Foglara. Na hru jsme se připravovali předem - v hodinách literatury jsme četli knihu, postupně zhlédli černobílý seriál (9 dílů). Hra byla zahájena první večer scénkou, kterou nacvičily děti. Přišel i tajemný Široko s velkým ježkem v kleci. Děti byly rozděleny do čtyř družstev a soutěžily v sedmi etapách, při kterých prokazovaly svoje schopnosti po vzoru hrdinů z knihy. Každá etapa byla uvedena úryvkem z knihy.

Polodenní výlet směřoval na horu Přední Žalý (1019 m. n. m.), při kterém jsme nachodili 7 km.
Na hoře jsme vystoupili na rozhlednu.

Děti prošly také stezku odvahy, tančily na diskotéce a zpívaly u táboráku. Své umění ukázaly na přehlídce Talent show (zpěv, tanec, scénky, hra na hudební nástroj). Proběhla také soutěž ve skákání přes lano a závod v běhu. Byl bodován úklid na pokojích.

V úterý při deštivém počasí jsme některé etapy hráli v upravené verzi na chatě. Kromě soutěží se děti učily plést přívěsky z bužírky a náramky z bavlnek.

Na  závěr pobytu byli soutěžící odměněni  věcnými i sladkými cenami, které  jim předali Krakonoš a Široko. Kromě cen si děti domů odvážely mnoho zážitků.
 

Mgr. Zdeněk Rajtr, třídní učitel 3.A

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.