Žáci 9. ročníku v divadle aneb dva pohledy na generální zkoušku

Dne 20. června 2024 se vydaly oba deváté ročníky na veřejnou generální zkoušku do vinohradského divadla. Byli jsme na představení „Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete“ od Williama Shakespeara.

Představení se mi moc líbilo. Bylo zábavné a hezky scénicky zpracované. Do představení hercům mohl kdykoli vstoupit režisér, což se ale nestalo, protože herci byli úžasní. Hráli moc hezky a postavy byly velmi dobře ztvárněny. Hudba krásně podbarvovala děj, který se odehrával na jevišti. Moc jsem si to užila. Jsem ráda, že jsme mohli představení vidět, jelikož to byl absolutně fantastický zážitek. A doufám, že se hercům dobře povede i premiéra v září 2024.

Kamila Urbanová, 9.B

 

Dne dvacátého června jsme se se školou vydali do Divadla na Vinohradech. Šli jsme na generální zkoušku představení Williama Shakespeara Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete.

Jednalo se o komedii, ale mně osobně moc komická nepřišla. Děj mě upřímně moc nezaujal. Zápletka, kde se na konci příběhu objeví ztracené dvojče, je na dnešní poměry už otřepaná a většinou spíš zbytečně prodlužuje děj, než aby člověka opravdu zaujala. Chápu ale také, že ve své době to mohl být opravdu dobrý nápad.

Co se postav týče, opravdu mi vadil bratranec Tobiáš. Byl totiž lehkovážný, nezodpovědný a pořád opilý.

Přestože jsem tuto divadelní hru kritizovala, musím uznat, že na svou dobu vůbec není špatná. Až do dnes se přeci jen hraje z nějakého důvodu. To ale neznamená, že je tak dobrá i na dnešní poměry. Každopádně to, že se nelíbila mně, vůbec nic neznamená. Pokud bych měla být objektivní, je to dobrá hra, která si zaslouží být hrána.

Edita Hrádková, 9.B

 

Kalendář akcí