Výprava za poznáním 1.A a 1.B

V pondělí jsme vyjeli na naši první výpravu za poznáním. Cesta proběhla bez jakýchkoliv komplikací. Po příjezdu na místo jsme se ubytovali a šli na oběd. Po poledním klidu jsme šli prozkoumat místní hřiště, kde jsme strávili celé odpoledne. Při hrách jsme poznávali žáky z druhé třídy a vzájemně budovali svou důvěru a spolupráci. Nechyběla ani volná zábava, hraní fotbalu, lezení po prolézačkách apod.

Po odpolední svačině jsme se sešli ve společenské místnosti, kde jsme si vysvětlili pravidla chování, zopakovali matematiku a také něco málo zazpívali.

Po večeři proběhla pyžamová párty, na které jsme si shrnovali den, tančili, četli pohádku na dobrou noc a rozdávali první pohledy.

Druhý den bylo dopoledne dost deštivé. Seznámili jsme se s novým slabikářem, psali chvilku písanku a přečetli si kus pohádky.

Odpoledne už bylo hezky, měli jsme běhací hru, kde bylo 17 úkolů, které žáci museli splnit a vyřešit. Trénovali jsme nejen matematiku a vědomosti, ale také spolupráci mezi žáky obou tříd. Po splnění všech úkolů obě třídy našly poklad, který si spravedlivě rozdělily.

V pozdním odpoledni jsme cvičili s obručemi, házeli míči, hráli fotbal apod.

Po večeři byla připravena pyžamová párty. Dnes slavily narozeniny dvě žákyně, takže se večer nesl spíše v duchu oslavy. Nechyběl ani hromadný přípitek s ovocným rautem a tancování v sále s balónky. Před spaním jsme utřeli pár slziček ze stýskání, ale nakonec všichni spokojeně usnuli.

Třetí den jsme se dopoledne učili v přírodě, v zahradním altánku.

V poledne jsme odjeli na výlet. Autobusem jsme se přiblížili do Vacova – Javorníku, odkud jsme šli po turistické cestě na Klostermannovu rozhlednu. Na rozhlednu jsme vystoupali a podívali se do krajiny.  

Moc bychom chtěli pochválit všechny žáky a žákyně, protože nikdo nezůstal dole, aniž by zkusil vylézt alespoň kousek. Nakonec úplně všichni vystoupali minimálně do prvního patra. Většina žáků dokonce až nahoru. Výhled byl velmi krásný, měli jsme nádherné počasí.

Zbytek odpoledne jsme strávili sportováním a v podvečer jsme si užili hudebně pohybové aktivity.

Ve čtvrtek jsme uspořádali první ročník Šumaviády. Žáci soutěžili ve všem možném – skákání přes švihadlo, proskakování obručí, proběhnutí opičí dráhy, hod na cíl, skok do dálky, člunkový běh, fotbal, přetahovaná apod. Dopoledne to byly soutěže jednotlivců a odpoledne soutěže družstev + soutěže mezi třídami.

Během dne nás také navštívil místní autor pohádek, Hynek Klimek, a vedl s námi krátkou besedu. Napsal knihu „Čumidlo a fujtajblíci“, která se vztahuje přímo k penzionu, ve kterém jsme byli ubytovaní. Večer jsme sbalili vše, co už nebude potřeba a uspořádali si poslední pyžamovou párty. Vyhodnotili jsme úklid pokojů, dnešní soutěže a také ocenili účast a snahu žáků za celé 4 dny.

Moc nás těší, jak proběhla výprava za poznáním, všichni ji zvládli úplně nádherně a zaslouží si obrovskou pochvalu. Budeme se těšit na další výpravu – příští rok.

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.