Výprava do přírody 3.B aneb Voda v každé podobě

Sníh, déšť, mlha, slzy, pot, ale také průzračný vzduch, vichr z hor i sluneční paprsky.

Těmito slovy by mohla skončit charakteristika našeho letošního pobytu v přírodě.

Na náš skoro týdenní pobyt budou žáci 3.B a tři odvážní dobrovolníci z 3.C ale jistě vzpomínat i jinak. V Jeseníkách překonávaly děti samy sebe. Psychicky i fyzicky.

Během pondělní cesty jsme okoukli Sovinec, středověký hrad z 12. století. V dalších dnech jsme došli k nejstarší jesenické horské chatě Švýcárna, vystoupali jsme na tajemné Petrovy kameny, třikrát jsme vyšli na Praděd, z rozhledny vysílače jsme obdivovali okouzlující pohled do Polska i do dálek Moravy a Slezska, sešli jsme lesní cestou nad rozbouřenými a hučícími vodopády Bílé Opavy, ochutnali léčivou železitou vodu v lázních Karlova Studánka.

Když nám drsné počasí opravdu nedovolilo opustit Barborku, bystřily děti svůj intelekt v kvízových soutěžích. Při plnění bobříka mlčení uspěly mnohé děti až na druhý i třetí pokus. Stezku odvahy některé proběhly sprintem, jiné si raději rovnou počkaly na cestě na kamaráda. Podvečerní skupinový výstup na nejvyšší horu Moravy byl důstojnou tečkou našeho turistického pobytu.

A jako správní sportovci jsme nezapomněli sledovat v televizi Mistrovství světa v hokeji.

Do Jeseníků jsme odjížděli upravení, čistí, odpočinutí. Na konci pobytu některé dívenky vypadaly jako divoženky po sletu čarodějnic na Petrových kamenech. Mnozí ekologičtí chlapci vydrželi chodit v jednom oblečení od příjezdu do odjezdu.

Poučení pro příští pobyt?  

Méně je více!

Méně oblečení, méně sladkostí, více konejšivých plyšových kamarádů.

Kalendář akcí

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.