VIII.B v Rudolfinu

Poslední listopadový den navštívila třída VIII.B koncert v Rudolfinu. Poslechli jsme si Sinfoniettu Leoše Janáčka , kterou složil ve dvacátých letech 20. století. Původně měl složit pouze slavnostní fanfáru k VIII. všesokolskému sletu v roce1926, ale nakonec vytvořil skladbu o pěti větách. Bohatou melodikou, rytmem a českou notou uchvátila skladba posluchače tak, že při premiéře nebraly ovace a potlesk konce.

A jak jsme prožívali dopolední koncert v Rudolfinu v provedení České studentské filharmonie? Velký obdiv si zasloužili dirigenti Marko Ivanovič a Petr Kadlec, kteří nás celým koncertem a úskalími hudby provázeli. Se zájmem jsme sledovali hráče, protože někteří byli ve věku našich žáků. Dokonce jsme si zkusili naučit se některé rytmické motivy a pak je společně zazpívat s celým orchestrem. Viděli jsme pasáže, při kterých flétny napodobovaly vítr nebo violoncellisty, kteří velmi hbitě natrénovali rychlé pasáže, dokonce museli při nácviku pořádně posilovat prsty.

A jak jsme koncert hodnotili? Zcela upřímně někteří odpovídali, že tuhle hudbu zrovna neposlouchají, ale přesto ji vyslechli se zájmem, někteří se zaměřili na hráče a muzikanti z naší třídy v ní našli zalíbení. Na závěr bych chtěla naše žáky pochválit za výborné chování během celého programu.

Mgr. Jitka Stoklasová

Kalendář akcí

Výchovný koncert KD Ládví

KD Ládví

Výchovný koncert pro předškolní děti ze tříd Motýlci, Tuleni, Ptáčci a Slůňata v KD Ládví. Příchod dětí do mateřské školy do 8 hodin.

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Návštěva Hvězdárny Ďáblice

Hvězdárna Ďáblice

Akce třídy Motýlci. Prohlídka hvězdárny, promítání pohádky "Odkud svítí sluníčko".