Vidíme se

Období distanční výuky už trvá déle, než bychom si všichni představovali a přáli. Pozorují to učitelé na dětech, které postupně přestávají plnit zadané školní úkoly. Občas totiž leniví, ztrácí motivaci a vůli cokoli se učit. Vidíme to i na nás vychovatelích, jak nám chybí  ve školní praxi osvědčené vychovatelské triky a fígle. Ale hlavně se nám všem stýská po běžném každodenním kontaktu tváří v tvář.

Během nepřítomnosti dětí jsme si pro ně připravili několik novinek. Dětskou knihovničku, kde nyní najdou dětské časopisy a omalovánky anebo boxy na nové prima hračky. Dokončili jsme rovněž jarní výzdobu v prostorách učeben a školních chodeb, ze které se nyní mohou těšit ti, jenž právě „rotují“ ve výuce.

Nezapomněli jsme ani na přípravu programu na dobu, až se zase sejdeme, i když jen v rotačním systému a za dodržování epidemiologických podmínek. Potěšilo nás, že budeme opět chodit do ZOO či Botanické zahrady, které se nyní otevřely veřejnosti. Těšíme se znovu na kreativní dílny, pro jednotlivá oddělení v distanční výuce, ve školním klubu. Rovněž je domluvena návštěva školní knihovny, pro vypůjčení či vrácení přečtených knih.

Jsme v druhé polovině rotační výuky, a tak přikládáme několik aktuálních fotografií z činnosti školní družiny. Nejvíc se pochopitelně všichni těšili na vzájemné setkání, vypravování, ale i na společné tvoření a pobyt venku. Největší radost mají děti, když se vypraví v rámci svého oddělení do Ďáblického lesa, protože tam mohou dovádět i bez roušek. 

Věříme, že se již vše brzy vrátí do normálu a jednotlivé družinové skupiny vyrazí  na naplánované závěrečné výlety s naší ŠD.

Držme si všichni palce, ať to dopadne dle našich představ!

Kalendář akcí

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.