Úspěšná Olympiáda v českém jazyce

Letos se konal padesátý ročník Olympiády v českém jazyce a pro naši školu bylo toto jubileum šťastné. Do obvodního kola vždy postupují pouze dva nejlepší řešitelé  školních kol, kteří se následně utkají se svými vrstevníky z celého obvodu. Olympiáda je pro žáky osmých a devátých ročníků základních škol i gymnázií. Studenti řeší nejprve mluvnické úkoly a v druhé části píší sloh.  V ďáblickém školním kole se nejlépe dařilo dvěma žákyním z devátého ročníku, Editě Hrádkové a Kamile Urbanové. V obvodním kole se umístila Edita Hrádková na druhém místě.  Odnesla si nejen diplom a poukázku na knížky v hodnotě tisíc korun, ale postupuje do dalšího kola.

Gratulujeme a držíme palce.

Mgr. Jitka Stoklasová, vyučující českého jazyka

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.