Třída 5.B na výstavě Večerníčka

Dne 9. září 2020 jsme se třídou 5.B navštívili galerii České televize u příležitosti 55. narozenin Večerníčka. V rámci českého jazyka pak měly děti za úkol stručně popsat zážitky z návštěvy. Pro někoho byla zážitkem nejen výstava samotná, ale i cesta autobusem a metrem. Zde je pár úryvků ze školních prací našich žáků.

Jeli jsme se třídou do galerie ČT. Nejvíce se nám líbila chaloupka Josefa Lady, kde bydlel kocour Mikeš, Pařezová chaloupka Křemílka a Vochomůrky,  dřevěný hrad Kulíkov s malou sklepní místností, kam se dalo schovat, a  výroba večerníčku Chaloupka na vršku.

Zjistili jsme, jak se dělají večerníčkové postavy, zahráli si Večerníčkův kvíz na interaktivní tabuli,  vyzkoušeli jsme si dabování pohádek v nahrávacím studiu, např. Bob a Bobek a Maxipes Fík. Měkkými míčky jsme trefovali svého záporáka a hádali, komu patří která postýlka (každá pohádka měla svou postýlku).

Vyfotili jsme se např.  v Krtečkově autíčku nebo v jedné ze scén z Krkonošských pohádek.  Také tam byly informace o legendách našeho animovaného filmu jako jsou Adolf Born, Zdeněk Miler, Radek Pilař, Šárka Váchová a další.

Výstava byla malá, u dobrých věcí byla fronta, ale líbilo se nám, že byla interaktivní.  Byla škoda jít domů. Moc se nám tam líbilo.

Se zážitky z výstavy jsme pracovali i v rámci výtvarné výchovy. Děti měly za úkol dokreslit pohádkovou postavičku. Své výtvarné dílko budou využívat jako záložku.

Vlaďka Nepomucká, třídní učitelka 5.B

 

Kalendář akcí

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.