Slunečnice rozzářily školní rynek - První zvonění školního roku 2020/2021

Po uzavření škol v polovině března kvůli epidemii Covid-19 a dvou měsících letních prázdnin základní škola v Ďáblicích otevřela 1. září opět brány svým žákům. Do 1. tříd letos nastoupilo 40 žáků, které na rynku pod lípou za zvuku tónů Smetanovy symfonické básně Vltava přivítaly nejen jejich nové paní učitelky, ale v duchu tradice i nejstarší spolužáci z obou 9. tříd. Každý novopečený prvňák dostal slunečnici s kominíčkem, který by ho měl šťastně provázet za poznáním.

Shromáždění žáci, zaměstnanci, rodiče a přátelé školy společně s paní vychovatelkou Markétou Skalovou odpočítali posledních symbolických 10 vteřin prázdnin, načež zazněla česká státní hymna. I když letos slunce nevysvitlo, doslova rozzářily školní rynek slunečnice v rukách prvňáčků. V mimořádné a slavnostní atmosféře prvního školního dne přítomné pozdravili pan ředitel Mgr. Josef Buchal i pan starosta Ing. Miloš Růžička, jehož doprovodil pan místostarosta Ing. Jan Hrdlička.

Po proslovech se již v rukách pana školníka rozezněl zvon a za doprovodu skladby Chválím tě, země má se vydali do školy nejprve prvňáci v doprovodu svých patronů z 9. ročníku. Za nimi průvodem kráčeli do svých tříd i ostatní žáci a pedagogové.

Tak začal školní rok 2020/2021.

Mgr. Tomáš Novotný

 

Kalendář akcí

Pizzerie - Motýlci

Pizzerie Krakov

Návštěva pizzerie, výroba pizzy. Návrat do MŠ na oběd.

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.