Školní výstava na téma Včely

Jaro je tu, příroda se probouzí ze zimního spánku a začínají kvést první květiny a keře. K tomu neodmyslitelně patří včely, které tyto květy opylují. Včely jsou pro náš život velmi důležité. Aby si žáci uvědomili a dozvěděli se mnoho zajímavého o tomto užitečném hmyzu, uspořádali jsme ve škole výstavu výtvarných prací na toto téma. Svými obrázky a výtvory přispělo mnoho žáků z různých tříd.

Při tvorbě obrázků se děti dozvěděly od svých učitelů o včelách mnoho zajímavostí. Například tu, že za jedinou minutu včela navštíví přibližně 10 květů. K nasbírání 0,5 kg medu pracuje zhruba 556 včel celý svůj život. Na 1 kg medu uletí včely 280 000 km, tj. 7x kolem rovníku. Údajně sám Albert Einstein kdysi prohlásil, že až vymřou včely, lidstvo je přežije jen o čtyři roky. Proto je důležité vést mladou generaci k jejich ochraně. Naše škola dokonce vlastní tři včelstva, která jsou umístěna na školní zahradě.

Ing. Lenka Zemanová

 

Kalendář akcí

Výchovný koncert KD Ládví

KD Ládví

Výchovný koncert pro předškolní děti ze tříd Motýlci, Tuleni, Ptáčci a Slůňata v KD Ládví. Příchod dětí do mateřské školy do 8 hodin.

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Návštěva Hvězdárny Ďáblice

Hvězdárna Ďáblice

Akce třídy Motýlci. Prohlídka hvězdárny, promítání pohádky "Odkud svítí sluníčko".