Školní atletické závody - 1. ročník

Červen bývá  jedním  z nejhezčích měsíců v roce, alespoň pro děti už jenom proto, že  jeho první den slaví děti na celém světě svůj svátek. Také se kvapem blíží prázdniny a  teplé a slunečné dny lákají všechny  ven. Nejinak tomu bylo i letos.  Aby si děti z naší školy užily sluníčko a zároveň oslavily svůj svátek,  byly pro ně v prvním červnovém týdnu uspořádány atletické závody, které se konaly na ďáblickém fotbalovém hřišti.

Druhý stupeň měl svůj den 5. 6., kdy si děti z 6. až 9. tříd vyzkoušely atletický víceboj - sprint na 90 m, hod granátem, skok do dálky z místa a vytrvalostní  běh na 600 m.  Soutěžili vždy chlapci a dívky zvlášť a kategorie byly hodnoceny a vyhlášeny dle jednotlivých ročníků. Dětem z 1. stupně patřil pátek 8. 6. Jejich počet byl téměř dvojnásobný, ale díky veliké pomoci žáků a žákyň z druhého stupně, kteří měli své závody již za sebou a na hřišti působili jako časoměřiči, si  mohly užít svůj den i 1.-5. třídy. Tentokrát se běžel sprint na 50 m, házelo se kriketovým míčkem, skákalo se do dálky z místa, ale okruh pro delší běh měřil jen 300 m. Celkově jsme ocenili především houževnatost a odhodlanost dětí, jejich sportovního ducha a  vzájemnou podporu. Odměnou za vyvinuté úsilí byly všem výhercům medaile, diplomy a ananas. 

Myslím si, že atletické dny se vydařily a i přes drobné šrámy, které v průběhu zápolení děti utržily, můžeme být na naše žáky právem pyšní, nikdo totiž závod nevzdal.  Pro mnohé to byly vůbec první atletické závody a všem patří  velký obdiv nás dospěláků. Moc se těšíme na další ročník.

Andrea Pischnothová

Kalendář akcí

Pizzerie - Motýlci

Pizzerie Krakov

Návštěva pizzerie, výroba pizzy. Návrat do MŠ na oběd.

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.