ŘIDIČSKÉ OPRÁVNĚNÍ pro páťáky

Od doby vynálezu jízdního kola na něm jezdí i děti. Bohužel dochází i k úrazům v důsledku špatné tělesné i vědomostní úrovni.

Již několik let se na základních školách učí předmět Dopravní výchova. Žáci 4. a 5. tříd absolvují dvouletou teoretickou i praktickou průpravu k získání ŘIDIČSKÉHO OPRÁVNĚNÍ A, B, C (tříkolka, koloběžka, jízdní kolo). V těchto dnech ukončili cyklus žáci 5.A a 5.B. V závěrečných testech museli na dopravním hřišti přesvědčit komisi o svých znalostech z dopravního provozu v teorii i v praxi. Někomu šly lépe poznávat dopravní značky, řešení situací na křižovatkách, povinnosti a práva cyklisty. Jinému vyhovovalo předvedení bezpečné plynulosti jízdy na kole v dopravním provozu. Všechny body se ale sčítaly. Z dvou tříd osm dětí dosáhlo na vytoužený úřední dokument.

Kdo to však nevzdá, může využít termín v neděli 9. 6. 2024. Městská policie na dopravním hřišti ZŠ Glowackého v Praze 8 pořádá podobnou akci pro širokou veřejnost. Pokud se naši žáci zúčastní, šance na úspěšný reparát je velká, neboť mnohým chybělo minimum bodů k získání řidičského oprávnění se svou třídou.

Magda Fuksíková, koordinátor dopravní výchovy

 

Kalendář akcí