První zvonění

Ve čtvrtek prvního září začal nový školní rok. Škola již po 121. otevřela své brány a kromě žáků 2.–9. tříd uvítala i 53 nových prvňáčků.

Před osmou ranní se začali za zvuku Smetanovy Vltavy scházet žákyně a žáci a shromáždili se podle tříd. Náš pan ředitel Josef Buchal nás na rynku před školou všechny vřele přivítal. Prvňáci v doprovodu deváťáků obdrželi od svých starších spolužáků slunečnice, ve kterých byli přichyceni malí kominíci jako symbol štěstí. Všichni žáci, učitelé, rodiče i další hosté společně odpočítávali posledních 10 vteřin prázdnin. V tu dobu již nejstarší žáci stáli po boku prvňáčků. Pan ředitel popřál všem žákům mnoho úspěchů do dalšího studia a také hovořil o třech pilířích, na nichž spočívá naše škola – kvalitním výchovně-vzdělávacím programu, tradicích a pospolitosti. Po české státní hymně zazněla při Prvním zvonění poprvé znělka ďáblické školy, která ještě dlouho mezi námi rezonovala.

Slovo dostal také jeden z našich čestných hostů – pan inženýr Miloš Růžička, starosta Ďáblic. Jeho projev se nesl v duchu sousedské svornosti, porozumění, míru a také vzájemné pomoci a soudržnosti.

Potom se již rozezněl zvon pana školníka a při tónech písně Chválím tě, země má se prvňáčci vydali v doprovodu svých starších spolužáků a paní třídních učitelek poprvé do svých nových učeben. Za nimi je následovali v průvodu ostatní žáci a pedagogové. První den školního roku proběhl ve velmi poklidné atmosféře.

Ať se nám školní rok 2022/2023 vydaří!

Mgr. Stanislava Hamzová, Bc. Martin Mošnička a Bc. Mates Friedman, učitelé

 

Kalendář akcí

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Výlet parníkem po Vltavě

Praha

Dopolední akce třídy Slůňata. Výletní projížďka parníkem po Vltavě.

Návštěva Hvězdárny Ďáblice

Hvězdárna Ďáblice

Akce třídy Motýlci. Prohlídka hvězdárny, promítání pohádky "Odkud svítí sluníčko".