První zvonění zahájilo nový školní rok

Po letních prázdninách opět škola otevřela svoje brány a do svého náručí přijala 46 nových žáků 1. ročníku. Nejmladší žactvo uvítaly jejich paní učitelky a nejstarší spolužáci z obou 9. tříd. Pro každého novopečeného prvňáčka nachystali slunečnice s kominíčkem pro štěstí.

Po tónech české státní hymny shromážděné žáky, jejich rodiče, pracovníky školy a další hosty přivítal a oslovil pan ředitel. Za MČ Praha-Ďáblice přítomně pozdravil pan místostarosta Ing. Jan Hrdlička a několik milých slov připojila i bývalá paní učitelka ďáblické školy Libuše Smažíková.

Společné zahájení školního roku bylo výbornou příležitostí pro slavnostní odhalení nového školního loga, na jehož podobě se v průběhu jara minulého školního roku podíleli žáci. Autorka vítězného návrhu za odměnu obdržela speciální limitované tričko právě s novým logem. Stejné tričko z rukou pana ředitele dostala i nejmladší žákyně a nejstarší žák.

Potom se rozezněl v rukách pana školníka zvon a prvňáci se v doprovodu svých patronů z 9. tříd vydali se svými paními učitelkami do učeben. Za nimi průvodem kráčeli do svých tříd i ostatní žáci a pedagogové.

Nový školní rok 2019/2020 začal.

Mgr. Tomáš Novotný

 

Kalendář akcí

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Výlet parníkem po Vltavě

Praha

Dopolední akce třídy Slůňata. Výletní projížďka parníkem po Vltavě.

Návštěva Hvězdárny Ďáblice

Hvězdárna Ďáblice

Akce třídy Motýlci. Prohlídka hvězdárny, promítání pohádky "Odkud svítí sluníčko".