Prvňáčci se vydali do Planetária v Holešovicích

V průběhu jarních prázdnin jsme pro naše prvňáčky objednaly návštěvu s programem v Planetáriu v Holešovicích. Velkého počtu přihlášených jsme se nebály, protože víme, že se naši prvňáčci umí moc dobře chovat a i složitější cestu několika dopravními prostředky zvládají znamenitě. Musíme jim poděkovat, že naší škole dělají dobré jméno.

Když jsme dorazili do Planetária a odložili si spořádaně oblečení a batůžky v šatně, měli jsme ještě do začátku programu trochu času, právě tak na malou svačinku. Pak už jsme vešli do krásného panoramatického sálu, který všechny zaujal svou mohutností, krásnými i pohodlnými křesly. Na úvod nás lektorka seznámila se souhvězdími jarní oblohy, světovými stranami, planetami, to vše jsme jako ve skutečnosti měli nad svými hlavami.

A pak už začala pohádka Polaris 2 - Lucie a tajemství padajících hvězd.

Medvěd Vladimír a tučňák James se vydal rozluštit záhadu polární záře. Na cestě se seznámili s kolibříkem Lucií a společně podnikli vědeckou výpravu až na Měsíc, aby vyřešili další tajemství.

Chvílemi se nám z toho všeho až točila hlava.

Po skončení programu ve velkém sále jsme si ještě prohlédli vystavené exponáty v přízemí, vyzkoušeli si jaké to je sedět v raketě, jak vypadá topograf či výzkumný dalekohled…. A na úplný závěr došlo na nakupování suvenýrů a dárečků pro své blízké, kteří na nás u školy již netrpělivě čekali. Cesta z Výstaviště k naší škole v pracovní špičce je přeci jenom trochu náročnější.

Do konce školního roku nám zbývají již jen 3 měsíce, ale už dnes víme, že i 3 velké výpravy s družinou mimo blízké okolí naší školy.

Alena Votavová a Vlasta Poláčková , vychovatelky ŠD, I. třídy

 

Kalendář akcí

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Výlet parníkem po Vltavě

Praha

Dopolední akce třídy Slůňata. Výletní projížďka parníkem po Vltavě.

Návštěva Hvězdárny Ďáblice

Hvězdárna Ďáblice

Akce třídy Motýlci. Prohlídka hvězdárny, promítání pohádky "Odkud svítí sluníčko".