Project 1901 – publikace prací žáků anglického jazyka

6. října 2021 jsme oslavili 120. výročí vysvěcení nové budovy školy. V Ďáblicích se ovšem učilo již dávno před rokem 1901, ostatně jako v jiných pokrokových obcích. Tím starobylá ves vykročila k tomu stát se městem. Rostla stejně, jako rostla Praha, až se Ďáblice v roce 1968 staly součástí velkoměsta.

Dnes málokdo tuší, pokud se zrovna nezabývá více historií, jak tenkrát vypadal život, jak vypadaly Ďáblice, Praha, ba v jakém státě tenkrát naši předkové žili. Výročí se nám stalo příležitostí se tím zabývat. Z úvodních rozhovorů při hodinách anglického jazyka v šestém ročníku vznikl nápad zpracovat referáty související tématy. Během několika pátečních lekcí, kdy jsme chodili pracovat do počítačové učebny a učili se pracovat s textovým editorem ve sdíleném dokumentu, s vyhledávačem, s překladačem atp., vzniklo několik zajímavých prací.

Jako jiskra se pak šířil oheň zájmu v dalších skupinách. Projekt původně koncipovaný pro druhý stupeň se ujal i ve třetím, čtvrtém a pátém ročníku. Výsledkem je publikace, kterou zde čtenářům představujeme.

Mgr. David Válka, vyučující anglického jazyka

Kalendář akcí

Výchovný koncert KD Ládví

KD Ládví

Výchovný koncert pro předškolní děti ze tříd Motýlci, Tuleni, Ptáčci a Slůňata v KD Ládví. Příchod dětí do mateřské školy do 8 hodin.

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Návštěva Hvězdárny Ďáblice

Hvězdárna Ďáblice

Akce třídy Motýlci. Prohlídka hvězdárny, promítání pohádky "Odkud svítí sluníčko".