Přírodovědná exkurze 4.A do Zoo Praha

V úterý 18. 6. jsme opět společně vyrazili do zoologické zahrady v Troji. Těšili jsme se, že uvidíme i nové přírůstky ve zvířecích rodinách.

Jako první se nám naskytl nádherný pohled na žirafy a zebry a hned potom na slony a hrochy. Navštívili jsme Darwinův kráter, kde jsme spatřili tasmánského čerta. Na mládě vombata jsme ale měli smůlu. Pozorovali jsme malé tučňáky, kteří jsou tak legrační, jak plavou ve vodě s různými otáčkami a vruty. Na chvilku jsme se zastavili u želv a pak už jsme šlapali ke gorilím samcům a k pavilonu šelem. U goril jsme viděli velmi zblízka toho nejznámějšího Richarda a měli jsme i štěstí na jednoho tygra. Ostatní šelmy byly schované.

Po svačině jsme se osvěžili zmrzlinou a pokračovali v prohlídce dalších zvířat. U každého jsme si přečetli nějakou tu zajímavost a sledovali na mapě, odkud která zvířata pochází.

Nádherní byli koně převalského, a moc hezkým zážitkem bylo pozorování goril v pavilonu Rezervace Dja, kde jsme viděli obě gorilí mláďata. Jedno se vezlo na maminčiných zádech a druhé bylo zavrtané gorilí mámě v klínu.

Celé dopoledne bylo velice teplé a my jsme byli rádi, že jsme mohli po zahradě chodit ve stínu pod stromy. Užili jsme si to a už se těšíme, že pražskou zoo navštívíme i v dalším školním roce. Zvířata a jejich život nás opravdu hodně baví a zajímá.

Žáci 4.A, Mgr. Lenka Tejkalová a Alina Kravets

 

Kalendář akcí