Přespávání Školní žákovské rady ve škole

Ve čtvrtek 28. února 2019 se členové Školní žákovské rady, kterou tvoří zástupci 3. - 9. tříd, sešli v 18 hodin v budově školy a hned začali plnit první povinnosti - vymýšleli jsme rozvržení večerního programu. Začali jsme něčím příjemný - objednali jsme si večeři, kterou byla pizza. Věděli jsme totiž, že její příprava a dovoz bude nějakou dobu trvat. Také jsme si uložili věci do učeben, ve kterých jsme následně spali. Po uložení našich věcí nás navštívily zástupkyně Spolku Parkán. Společně jsme rozmýšleli a plánovali organizaci Dne učitelů, který připadá na 28. březen. Také jsme uvažovali, jak k oslavě Dne učitelů přispějeme my jako žákovská rada. Později jsme se rozdělili do několika skupinek a naším úkolem bylo obejít celou školu a zjistit, jaké kliprámy se nachází v jakých částech školní budovy. Následně jsme měli schůzku s panem ředitelem, který nás vyzval ke spolupráci při tvorbě nového loga naší ďáblické školy. Dlouho jsme se zamýšleli, povídali si, diskutovali jsme o barvách a o celkovém provedení. Následoval oddech, k naší velké radosti totiž přivezli objednané pizzy. Pak nás ještě čekal jeden pracovní úkoly, vybrat fotografie pro  prezentaci žákovské rady – brzy vznikne náš vlastní kliprám.

Pak už byl čas na zábavu.  Čekala nás hra na schovávanou v úplné tmě. Všechny to moc bavilo a velmi jsme si tuhle hru užili. I když už bylo docela pozdě, nikdo z nás ještě nebyl unavený, a proto jsme se přemístili na další aktivitu do tělocvičny. Hráli jsme vybíjenou. Nad touto aktivitou jsme strávili zdaleka nejvíce času. Někteří už byli velmi unavení, a tak jsme se dohodli, že je čas jít spát.

Druhý den ráno 1. března jsme vstávali v 6.30 hodin. Netradičně a velmi příjemně nás probudil zvuk klarinetu, na který zahrál pan ředitel známou melodii Rozvíjej se poupátko. Když se všichni probudili, sbalili jsme si věci, oblékli se a vyčistili si zuby. Po ranní hygieně následovala společná snídaně, za kterou moc děkujeme našim skvělým paním kuchařkám, které pro nás připravily ovoce, cereálie, chlebíčky a teplý čaj. Posnídal s námi i pan ředitel a páni učitelé.

Závěrem bychom chtěli poděkovat panu řediteli a pánům učitelům za to, že nám umožnili ve škole přespat. Zvládli jsme nejen mnoho práce, ale také jsme si užili spoustu zábavy.  

Andrea Beranová, Vanesa Holíková, žákyně 7.A

 

Kalendář akcí

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.