Poslední zvonění a slavnostní oběd

Na poslední školní den se všichni těší, čekají nás prázdniny, volno, koupání, cestování, žádné úkoly… Ale nejdříve se musíme se školou řádně rozloučit. V naší škole je tradicí zazvonit si na zvon pověšený nad schodištěm, ale nejprve musí deváťáci ruku v ruce s prvňáčky projít celou školou a špalírem dětí, které jim k tomu cinkají na zvonečky. Prvňáčci předali svým deváťákům slunečnice. Jsou to opravdu jejich opatrovníci, protože je celý rok sledovali, učili je odnášet tácy v jídelně, poslouchali je při čtení, chodili za nimi o přestávkách…

Když deváťáci prošli chodbami a došli do jídelny, ujali se jich osmáci, usadili je ke stolu a stali se jejich číšníky. Nalévali polévku, přinesli bramborový salát a řízky, donesli nápoje, kávu a vlastnoručně nazdobený dort, vodu, starali se, aby jim nic nechybělo. Vzájemně se rozloučili osmáci s deváťáky a deváťáci se svými učiteli, s panem ředitelem a zástupci a všemi, kteří je učili.

Velké poděkování patří paním kuchařkám a osmákům za vydařený  reprezentativní společný oběd.

Jitka Stoklasová, Petr Šíma, třídní učitelé 9. tříd

 

Kalendář akcí

Výchovný koncert KD Ládví

KD Ládví

Výchovný koncert pro předškolní děti ze tříd Motýlci, Tuleni, Ptáčci a Slůňata v KD Ládví. Příchod dětí do mateřské školy do 8 hodin.

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Návštěva Hvězdárny Ďáblice

Hvězdárna Ďáblice

Akce třídy Motýlci. Prohlídka hvězdárny, promítání pohádky "Odkud svítí sluníčko".