Oslava Dne učitelů ve Fakultní ďáblické škole

Granko, Videostop, květ karafiátu, pexeso, Donkey kong, Večerníček, skákání přes gumu, Pohádky z mechu a kapradí... To jsou namátkou některé pojmy, které by mohly stručně charakterizovat připomínku Dne učitelů ve Fakultní ďáblické škole v předvečer výročí narození Jana Amose Komenského 27. března 2024.

Den učitelů v ďáblické škole každoročně realizuje žákovská samospráva - Školní žákovská rada v úzké spolupráci se Spolkem Parkán, který letos zastupovaly paní Hana Chromková, Lenka Spěváková, Petra Novotná a Jana Kruntorádová.

Každý rok pečlivě vybíráme zastřešující téma, v jehož duchu se Den učitelů následně bude odehrávat. Jak jste jistě dle výše uvedeného poznali, letos se na návrh členů Školní žákovské rady den realizoval v retro duchu, aneb jako návrat do dob, kdy pedagogové byli dětmi.

Předseda Školního žákovské rady Ota Vlnas a jeho místopředseda Matyáš Pechan  s vedením Spolku Parkán zastoupeným paní Hanou Chromkovou vítali ve dvoraně základní školy přicházející pedagogy květem červeného karafiátu a vkusně zabalenou tabulkou Studentské pečeti. I letos maminky ze Spolku Parkán nachystaly milé ranní občerstvení, kolegové si tak mohli dopřát kávu, kakao, bábovku, věnečky a řadu dalších sladkostí.

Žáci nachystali mnoho různých aktivit, při kterých si mohli naši pedagogové zaskákat přes gumu, poznat a seřadit někdejší prezidenty, připomenout si osobnosti uměleckého i sportovního života, uhádnout československé pohádky dle hudby, nebo staré filmy dle emotikon. Zahrát si mohli nejen klasické hry jako pexeso nebo kloboučku hop, ale dokonce i staré počítačové hry (PAC-MAN, Donkey kong).

V průběhu dopoledne vedení Spolku Parkán a Školní žákovské rady navštívilo s přáním příjemného dne a dárky pedagogy v mateřské škole.

S potěšením můžeme tedy konstatovat, že se ve dvorně základní školy v brzkých ranních hodinách i později v mateřské škole podařilo vytvořit velmi pozitivní a přátelskou atmosféru.

Všem organizátorům a spolupracovníkům za pomoc děkujeme a věříme, že učitelé a další pedagogové si svůj letošní den náležitě užili.

Mgr. Tomáš Novotný, zástupce ředitele školy

----------------------

„Vzdělání je to, co nám zůstane, když zapomeneme všechno, co jsme se naučili ve škole.“ Tímto stále platným citátem Karla Čapka umístěným na drobném dárku poděkovali letos zástuci Spolku Parkán pedagogům ZŠ a MŠ Ďáblice za jejich každodenní neutuchající energii věnovanou rozvoji a vzdělávání našich dětí.

Vzdělání je základní podmínkou pro začlenění jedince do společnosti. Nejsou to jen znalosti získané učením, ale i dovednosti a návyky, které mohou být pro dítě dobrou vstupenkou do „velkého“ světa dospělých. Škola v tom hraje jistě nemalou roli a té naší, ďáblické, se to myslím daří dobře. Za to patří dík všem, kteří se na něm podílejí. Pečeť studentů, nebo chcete-li Studentská pečeť, je pak jen malou sladkou odměnou od nás rodičů.

Za Spolek Parkán Hana Chromková

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.