Open House Praha 2019 v ďáblické škole

Ve dnech 18. a 19. května 2019 se uskutečnil 5. ročník festivalu Open House Praha, do něhož byly letos prvně zapojeny i vybrané ďáblické lokality a mezi nimi i naše škola.

Budova školy se návštěvníkům, zájemcům nejen o architekturu, otevřela v sobotu 18. května od 10 do 18 hodin.

První prohlídku společně s panem ředitelem vedl pan Ing. arch. Václav Škarda, autor generální rekonstrukce budovy a nejnovější přístavby dokončené roku 2017. Návštěvníci si prostřednictvím komentovaných prohlídek mohli během celého dne prohlížet plány budovy a na fotografiích porovnávat stav objektu před rekonstrukcí se současnou podobou. Ke zhlédnutí byla školní dvorana, střecha dvorany, jídelna, střešní botanická učebna s mimořádným výhledem na Ďáblice a jejich okolí, ředitelna školy, respirium, čtyři vybrané učebny, knihovna a salonek, kde návštěvníky na závěr čekalo milé překvapení od paní kuchařek v podobě tradičních českých makových buchet.

Školu v průběhu soboty navštívilo 125 dospělých, tento nečekaně velký zájem nás překvapil a především nás velmi potěšily pozitivní reflexe, které návštěvníci zaznamenali do připravované školní kroniky.

Mgr. Tomáš Novotný, zástupce ředitele pro program

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.