Olympiáda v českém jazyce

Dne 3. února se v Ďáblicích uskutečnilo školní kolo češtinářské olympiády. Celkem se zúčastnilo 14 dobrovolníků z osmých a devátých tříd. Žáci během dvou hodin vyřešili úlohy jazykovědného testu a napsali slohovou práci. Všichni zúčastnění tak získali dobrou zkušenost, jež je do budoucna jistě posílila. Zvláště osmákům patří ocenění za to, že šli s odhodláním poměřit své síly se zkušenějšími spolužáky.

Dne 15. února proběhlo setkání olympioniků, při němž byl vyhlášen výsledek jejich snažení. Dva deváťáci, Natálie Domdjoni a Jakub Smetana, byli nominováni na postup do vyššího kola olympiády, které se koná dne 29. března v DDM Spirála. V těsném závěsu, na společném třetím místě, se umístili Denisa Žežulková a Jan Kříž. Tito budou pro všechny případy připraveni zastoupit vítěze v dalším kole, a zachránit tím reprezentaci naší školy.

Ať už jste se umístili na jakémkoli místě, všem Vám patří dík za to, že dobrovolně zastupujete naši školu navenek a děláte jí tím dobré jméno!

Bc. Mates Friedman, Mgr. Jitka Stoklasová, vyučující českého jazyka

Kalendář akcí

Výchovný koncert KD Ládví

KD Ládví

Výchovný koncert pro předškolní děti ze tříd Motýlci, Tuleni, Ptáčci a Slůňata v KD Ládví. Příchod dětí do mateřské školy do 8 hodin.

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Návštěva Hvězdárny Ďáblice

Hvězdárna Ďáblice

Akce třídy Motýlci. Prohlídka hvězdárny, promítání pohádky "Odkud svítí sluníčko".