Návštěvy solné jeskyně

Od ledna 2023 do konce dubna se postupně, v rámci ozdravných pobytů, v solné jeskyni v Letňanech vystřídali všichni zájemci ze školní družiny. Prostředí v solné jeskyni je podobné tomu u Mrtvého moře (vysoká koncentrace minerálů a soli ve vzduchu), teplota je mezi 20 - 22 stupni Celsia. Pobyt v jeskyni si všichni velmi užívali. Bylo to jedno velké pískoviště, jen se solnými kamínky místo zrnek písku. Během pobytu v jeskyni se všichni zahrabávali, převáželi solný štěrk z místa na místo, vařili z něj různé "dobroty“ a mnoho dalšího.  

Protože se nám v jeskyni líbilo a po covidové pauze to byla pro nás zase změna, dojednali jsme si termíny již na další školní rok.

Vychovatelé školní družiny

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.