Náš školní klub

V letošním školním roce sídlí náš školní klub v přízemí v 1. A protože zde není tolik prostoru, jako měl k dispozici klub v loňském roce, v nabízeném programu jsou převážně tvůrčí dílny, strategické a společenské hry, zajímavé informace k jednotlivým tematickým okruhům, četba či příprava na vyučování.

Jednou z prvních činností byla výroba halloweenských dýní, které pak zdobily školní jídelnu.

Draky ve svetrech vytvářeli žáci napříč ročníky, kteří navštívili školní klub, z nehrocenýchn špejlí a různobarevné (často i velmi efektní svítivé) vlny. Technika výroby zaujala mladší i starší žáky natolik, že nezůstali jen u výroby jediného kusu do vyhlášené soutěže o nejhezčího nelétajícího draka. V dalším týdnu jsme ve školním klubu dekorovali tečkovací technikou s pomocí temperových barev vylisované listy. Zapojili se s chutí nejmenší děti i žáci z druhého stupně.

Luštění osmisměrek s tajenkou a hraním strategické hry "Lodě" byla věnována následující odpoledne. Menší děti, které ještě neznají abecedu, použily čtverečkový papír k pixel artu, tedy k vytváření obrázků ze čtverečků. Ještě jsme si společně stihli vyzdobit papírovou složku technikou koláže z vybraných obrázků z časopisů pro děti a mládež, ta se nám bude jistě hodit k uschování not či větších sešitů. Také jsme si společně povídali o zdravotních rizicích vyplývajících z konzumace energetických nápojů.

Jak ubývá příjemného počasí, začíná se školní klub naplňovat i žáky z vyšších tříd. Pro ty se chystá ve vyhrazených dnech opět stůl pro u nich tak oblíbený stolní tenis i turnaj ve stolním fotbálku.

Kalendář akcí

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Výlet parníkem po Vltavě

Praha

Dopolední akce třídy Slůňata. Výletní projížďka parníkem po Vltavě.

Návštěva Hvězdárny Ďáblice

Hvězdárna Ďáblice

Akce třídy Motýlci. Prohlídka hvězdárny, promítání pohádky "Odkud svítí sluníčko".