Narozeninový den školy

Škola slaví 123. narozeniny

Je rok 1901. V Praze se koná IV. všesokolský slet, na kterém poprvé cvičí i ženy. V Ostravě je zahájen provoz elektrické tramvaje, a tím pádem i ukončen provoz tramvaje parní. Ve Velké Británii umírá královna Viktorie a na trůn nastupuje její syn Eduard. V témže roce ale také přicházejí na svět básníci Jaroslav Seifert a František Halas.

Ale na podzim 6. října roku 1901 se narodí ještě jedna ctihodná a nestárnoucí dáma, ďáblická základní škola. A zatímco králové a básníci umírají, ona je stále živá, moderní, s neutuchající energií. Však také na její letošní 123. narozeniny dorazilo opět plno hostů. Od těch nejmenších až po ty nejstarší. A oslava to byla vskutku velkolepá. Na rynku před školou se to hemžilo nejen balonky, mávátky a vlaječkami, ale hlavně dětmi. Pan ředitel Josef Buchal škole za všechny popřál všechno nejlepší. Stejně tak i pan starosta Ďáblic Martin Tumpach. Ten, jak se na gentlemana sluší, popřál naší „dámě“ ještě jednou tolik let. A pak přišla chvíle, na kterou se všichni těšili. Rozdávání toho krásného dortu, který naše paní kuchařky pekly a zdobily celé tři dny. A věřte nevěřte, byl tak dlouhý, že se opravdu dostalo úplně na všechny. Ovšem ještě než se všichni pustili do té sladké dobroty, hromadně oslavenkyni zazpívali. A co jiného než českou hymnu?

Zkrátka a dobře, letošní oslava narozenin byla opět důstojná a radostná. A my Ti, ŠKOLO, ještě jednou přejeme plno šikovných a šťastných dětí, spokojené pedagogy a stovky dalších narozeninových oslav.

Za ďáblickou školu Šárka Hrdličková, učitelka MŠ

 

 

Kalendář akcí

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Dýňování

třída Broučci

Vyroba strašidel z dýně a přírodnin. Dopolední akce.

Halloween

Třída Broučci

Zábavné dopoledne se strašidelnými převleky plné her, soutěží, tancování a především legrace.

Státní svátek

Den vzniku samostatného československého státu