Klub mladých diváků – Divadlo Hybernia - Mefisto

Dne 15. 11. 2019 nám mladým divákům začalo nové období pro navštěvování divadel. Prvním, neboli pro nás zahajovacím představením, byl muzikál Mefisto v divadle Hybernia. Do divadla jsme se vydali krátce po páté hodině a zanedlouho jsme seděli v sále. Naše škola (cca 15 žáků) měla krásná místa – seděli jsme ve 13. řadě a viděli jsme nádherně. Hlavní postavu Mefista hrál Jiří Zonyga, který se alternuje s Josefem Vojtkem.  Měli jsme štěstí na Jiřího Zonygu, který podával úžasně výkony stejně jako jeho muzikálový syn Jan Kříž.

Představení se odehrává v italské Florencii, kde na univerzitě učí pan profesor, který  miluje mladou krásnou Markétku. Markétka ho však nechce – v podstatě, je na ni moc starý. Ďábel mu dal nabídku, že jestli chce omládnout a zažít znovu lásku, bude ho to samozřejmě něco stát. Už z pohádek je známo, že když vy po čertu něco chcete, on to pro vás nebude dělat z boží lásky, ale většinou za to chce vaši duši. A tak se tedy profesor upsal.  Mladý profesor prožil krásné chvíle, ale jednoho dne se opětovně vrátil do svého starého já. Ďábel uzavřel s Hospodinem sázku a Hospodin ji vyhrál.

Představení bylo krásné a už se opětovně těšíme do dalších divadel. Děkujeme paním učitelkám Mgr. Jitce Stoklasové a Mgr. Zdeňce Rumlové za krásný páteční večer.

 

Kalendář akcí