Jičín město pohádky

Ve čtvrtek 12. 9. 2019 jsme se s dramatickým kroužkem vydali, již po druhé, na akci Jičín město pohádky.

Ráno jsme se s dětmi sešli před školou, počkali na objednaný autobus, naložili kulisy, nástroje a kostýmy a vyrazili. Hodinová cesta nám poměrně rychle utekla.

První vystoupení nás čekalo na Valdštejnově náměstí, na hlavním pódiu, od 11.30 hod.. Pódium na děti působilo monstrózně a na některých dětech byla vidět tréma. Vše ale z dětí spadlo ve chvíli, kdy na nás přišla řada, a bylo potřeba začít se soustředit. Děti nanosily kulisy a kostýmy na pódium a samy si postavily dekoraci a vše připravily.

Nová pro děti byla zvuková zkouška, protože bylo potřeba během vystoupení používat mikrofony.

Ač bylo na dětech na začátku prvního vystoupení vidět, že s mikrofony nemají takovou zkušenost, rychle si na novou situaci zvykly a poměrně dobře si poradily i s velkým prostorem.

Následovaly tři hodiny volna, které jsme využili k vyhodnocení prvního vystoupení, ke svačince, k projití si náměstí, k nákupům a zapojení se do různých dílniček, kterých bylo (jako obvykle) na této akci dost.

Při druhém vystoupení, které jsme měli od 16.00 hod. na náměstí Svobody na Rynečku už děti používaly mikrofony zcela přirozeně.

Doprovod nám dělala paní učitelka Jana Rychetníková, která nám, s pečlivostí sobě vlastní, výjezd dokumentovala. Moc za to paní učitelce děkuji.

Dětem zase patří dík za práci, kterou odvedly nejen během představení, ale i během příprav před ním a po vystoupení (úklid věcí z jeviště).

Myslím, že i díky počasí, které nám tentokrát přálo, jsme si výjezd do Jičína užili a že jsme se tam všichni měli jako v pohádce.

Markéta Skalová

vedoucí dramatického kroužku

Kalendář akcí

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.