Informace k provozu od 1. listopadu

Vážení rodiče,
sdělujeme Vám několik důležitých informací a aktualit před zahájením příštího pracovního týdne od 1. listopadu 2021.

Karanténa jednotlivých tříd.

U tříd, kde byla karanténa vyhlášena od 25. 10. a později, lze po 7 dnech od vyhlášení karanténní režim žáka ukončit, pokud se takový žák při příchodu ke škole prokáže negativním výsledkem PCR testu. Bez tohoto potvrzení rodiče v žádném případě neposílají své dítě do školy, to zůstává i nadále v karanténě po celkovou dobu 14 dní, resp. dle předloženého platného negativního PCR testu.

Žáci, na které se vztahovala karanténní opatření a kteří se vrací do školy ve zkrácené době po 7 dnech, předloží písemný negativní výsledek PCR testu pověřeným pracovníkům (učitelé, pracovníci recepce) na rynku před školou, tedy ještě před vstupem do školy, v případě ranní družiny a ranního doučování předloží dokument na recepci školy, u žáků druhých tříd třídnímu učiteli. Pokud se dítě dostaví bez tohoto testu, nemůže být přijato do školy a zodpovědnost za něho škola nepřebírá, ta zůstává na zákonných zástupcích!

Vážení rodiče, škola je pouze prostředníkem mezi hygienickou stanicí a rodiči-žáky.

V této věci tlumočíme naléhavý vzkaz paní hygieničky, aby se rodiče vždy podrobně seznámili s informacemi stran hygienických opatření, doby zahájení a způsobu ukončení karantény… Není v personálních možnostech hygienické stanice ani školy tlumočit přijatá opatření individuálně – ani ústně ani písemně. Děkujeme za pochopení.

Škola hygienickou stanici informuje o datu – dni, kdy byli jednotliví žáci v kontaktu s pozitivním. Děláme tak podle záznamů v třídní knize. To znamená, že žákům, kteří byli ve škole nepřítomni v čase výskytu pozitivní osoby ve škole, může karanténa končit dříve. Ponecháváme na rodičích, aby u svých dětí spočítali správné datum.

Vzhledem k epidemiologické situaci bude kontrolní setkání nad oborovými pracemi žáků 8. a 9. tříd až 8. listopadu.

Školní jídelna

S výjimkou žáků ze tříd v karanténě vyhlášené před 25. říjnem (4.A, 5.A, 6.A,B, 7.B) mají všichni ostatní žáci-strávníci hromadně přihlášené obědy od 1. listopadu. Vzhledem k tomu, že školní jídelna nemá přesné údaje, kdo do karantény patří a kdo ne – neznáme u všech žáků, zda jsou očkováni (+ příslušný počet dní po aplikaci) nebo ve lhůtě 180 dnů po prodělání covid onemocnění… ponecháváme odhlašování obědů na rodičích.

Jen v pondělí 1. 11., které je velkou neznámou stran počtu přítomných žáků, bude provedeno mimořádné nahlášení strávníků na tento den prostřednictvím seznamů tříd, které budou vytvořeny na základě skutečné přítomnosti žáků v jednotlivých třídách během dopoledního vyučování.

Upozorňujeme, že změna jídelníčku je vyhrazena.

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.