Humanitární sbírka na pomoc Ukrajině

V reakci na válečnou situaci na Ukrajině jsme se jako škola rozhodli přidat ruku k dílu a pomoci trpícím ukrajinským civilistům alespoň materiálně. Již brzy po vypuknutí války se někteří žáci začali zajímat o možnosti, jak lidem na Ukrajině pomoci. Zároveň nás oslovil pan Georgij Ščerbak za společnost AidGame, který ve spolupráci s Červeným křížem připravil seznam potřebných věcí. Červený kříž je v přímém spojení s Ukrajinou a má zřízený koridor na dopravu veškeré materiální podpory přímo k obyvatelům Ukrajiny.
Samotná sbírka byla zahájena ve dvoraně naší školy v pátek 4. března v 7 hodin ráno a pokračovala i v pondělí 7. března, přičemž se zapojili jak naši žáci a žákyně, tak učitelé a samozřejmě také rodiče a další obyvatelé Ďáblic a okolních obcí. Vybralo se velké množství různého zdravotnického materiálu, od pestré škály léků přes obvazový materiál až po infuzní soupravy. Snad nejvíce lidé nosili potřeby pro miminka, jako třeba pleny, kojeneckou výživu apod. Dále jsme nashromáždili množství lůžkovin, hygienických potřeb a trvanlivých potravin.
Kromě výše zmíněných darů, jež jsou nezbytně nutné pro přežití či záchranu životů, jsme vybrali i rozmanité pochoutky a hračky pro děti. Tyto dárky spolu s přiloženými vzkazy mají za cíl morálně pozvednout rodiny, které se schovávají v bunkrech před bombardováním.
Je vidět, že Ďábličané nezůstali k utrpení Ukrajinců lhostejní. Děkujeme všem, kteří se humanitární sbírky zúčastnili.


Petr Šíma a Mates Friedman, učitelé Fakultní ďáblické školy

 

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.