Exkurze 9.tříd do vodní elektrárny

Dne 5. 2. 2024 navštívil devátý ročník vodní elektrárnu Štěchovice, která leží na řece Vltavě a je jednou z devíti vodních děl Vltavské kaskády. Do elektrárny jsme cestovali vlakem a autobusem, jelikož leží kousek za Prahou. Nejprve jsme zhlédli poučná videa o funkci vodních elektráren a dokument o navštívené elektrárně. Poté jsme se rozdělili po třídách. Jako první šla na prohlídku elektrárny 9.A, zatímco 9.B se dívala na dokument, jak vypadaly vodní elektrárny během a po povodni v roce 2002. Když dokument skončil, skupiny se vyměnily. Do Prahy jsme se vrátili autobusem. Osobně si myslím, že to byla velmi vydařená exkurze. Dozvěděli jsme se mnoho nových a zajímavých informací.

Kamila Urbanová, 9.B

 

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.