Dobrodružné odpoledne s Foglarem

V úterý 10. prosince v naší školní knihovně proběhl odpolední program k 80. výročí prvního vydání Rychlých šípů. Akce se zúčastnili hlavně žáci třetích a čtvrtých tříd, ale také jeden žák ze druhé třídy a pár páťáků.

Odpoledne začalo ve dvoraně školy zahájením výstavy Rychlých šípů a Záhady hlavolamu. Pan učitel Zdeněk Rajtr představil dětem život a dílo Jaroslav Foglara a pustil jednu z jeho nejznámějších písní. Poté se žáci rozdělili do dvojic a každá dvojice dostala na startu v knihovně zápisový arch a startovací číslo od paní učitelky Jitky Stoklasové. Ze startu se už každá dvojice vydala po škole pátrat po stanovištích bobříků, která pro ně, pod vedením paní učitelky Olgy Koudelkové, připravili žáci 8.B. Lovu bobříků se zúčastnili i učitelé. K lovení bylo hned několik bobříků, například bobřík paměti, bobřík zručnosti, bobřík síly a bobřík hbitosti. Děti si musely zapamatovat názvy knih, nebo třídily čočku, fazole a cizrnu, prohazovaly míč obručí, nebo držely balanc na gymnastickém míči.

Kromě lovení bobříků si mohly děti poskládat ježka v kleci a vyplnit vědomostní kvíz na téma Jaroslav Foglar a jeho dílo. Kdo neznal odpověď, mohl ji najít na některé z nástěnek výstavy.

Odpoledne jsme zakončili předčítáním z knihy Záhada hlavolamu, kterou osmákům ve školní knihovně předčítala paní učitelka Martasková.

Olga Koudelková, Julie Martasková, Zdeněk Rajtr, Jitka Stoklasová

Kalendář akcí

Pizzerie - Motýlci

Pizzerie Krakov

Návštěva pizzerie, výroba pizzy. Návrat do MŠ na oběd.

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.