Děti si uspořádaly tradiční školní Adventní trh

Po náročných letech pandemie se konečně opět konal tradiční adventní trh. Děti se na trh těšily o to víc a náležitě se na něj připravily. V každé třídě se domluvily na tom, co by mohly na stáncích nabízet.

První stupeň své zboží vyložil v zastřešené dvoraně školy, starší žáci obsadili školní rynek, jemuž vévodila modře osvícená památeční lipka. V nabídce bylo smíšené zboží – cukroví, dobroty, ozdoby, přáníčka, svíčky a dekorované svícny, různé umělecké výrobky. Na rynku bylo možné si objednat párek, grilované maso, horké i studené nápoje a další lahůdky. Školní farma nabízela k prodeji výnos školních včel.

Školní trh byl zahájen vánočními koledami. A došlo i na vyhlášení výsledků soutěže Mamutí stopa v Ďáblicích, kterou pro děti pořádá Spolek Parkán. Účastníci soutěže od spolku obdrželi hodnotné ceny.

Rádi bychom poděkovali za spolupráci Spolku Parkán, který zajistil přítomnost pana Večerky z nakladatelství Portál ve dvoraně školy. Nové knižní publikace kupovali rodiče nejen domů, ale někteří je darovali do fondu školní knihovny. Podívejte se na 12 novinek (vizte připojenou fotogalerii).

Školní trh je nejen zábavným zpestřením výuky, ale je to také příležitost, aby si žákyně a žáci prakticky vyzkoušeli, co obnášejí pojmy jako zodpovědnost, úsilí, podnikavost, tvořivost, komunikace, hodnota.

Mates Friedman, Olga Lustiková

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.