COME AND SHOW 2024

14. března 2024 proběhla v naší škole soutěžní přehlídka recitací, písniček a scének v anglickém jazyce. Hned na úvod nás všechny zvedla ze židlí a rozpohybovala Laura Kubalová se svou písničkou Head and Shoulders. Sofia Elizabeth Grečmalová přednesla báseň Daffodils od Williama Wordswortha. Otto Boleslav v hezkém kostýmu rytíře přednesl básničku In a Haunted House a Theodor Jurik schovaný v krásné dekoraci strašidelného hradu mu zdatně sekundoval a snažil se nás vystrašit obyčejnou myškou.

Pak přišli na řadu žáci 5.B s loutkami, které jim zapůjčila Marcela Mudrová, a zahráli scénku Hurvajs goes to school. V podání Adély Klupákové, Veroniky Kocúrkové, Matěje Maděry, Kateřiny Slavětínské a Sary Zrníkové vybojovali 3. místo.

Kristýna Bednaříková, Kateřina Beringerová, Natálie Kuběnová a Miloš Max Vágner zarecitovali různé říkanky v zajímavých kostýmech slona, myšky, zajíce a slunce a David Grgula zazpíval Kiss from the rose. Anna Skočová také zpívala, ale přemohla ji tréma.

Pak přišli na řadu žáci 8.A se svojí scénkou King Arthur a velmi nás pobavili. Porota je ocenila 2. místem. Děkujeme Šimonu Macíkovi, Petru Fátorovi, Mikuláši Jurkovi, Martinu Jourovi, Matěji Sládkovi, Herbertu Procházkovi a Jonáši Zenkerovi za to, že dokázali, že i v krátkém čase se dá udělat kvalitní scénka i s kostýmy a kulisami. Prostě když se chce, tak to jde.

To nejlepší však přišlo až nakonec! Nela Lövenhöferová a Angelina Moldávcsuk uchvátily svou písní Stay od Rihanny všechny, ale zvláště porotu a zaslouženě vyhrály.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci celé akce. Paním kuchařkám za občerstvení, paní učitelce Viltové za moderování, paní učitelce Rumlové za nahrávání a hlavně za ceny, které po večerech háčkovala. Panu učiteli Besskó za organizování akce a také porotě ve složení: pan učitel Tomáš Vorel a žáci 8.B Jaroslav Fajmon, Elizaveta Govorova, Sofie Kuběnová a Marie Křížová.

Mgr. Zdeňka Rumlová, vyučující anglického jazyka

 

Kalendář akcí

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.