Český den proti rakovině 2023 v Ďáblicích a Březiněvsi

V roce 2023 se naše škola zapojila již popáté do charitativní akce Český den proti rakovině známé spíše pod označením Květinový den, která se uskutečnila již v tradičním jarním termínu a to ve středu 10. května 2023. Cílem tohoto ročníku bylo podpořit prevenci a léčbu nádorových onemocnění průdušek a plic zakoupením květu měsíčku lékařského se světle modrou stuhou za 20 Kč.

Záštitu nad akcí i letos převzala Školní žákovská rada ve spolupráci s žáky-dobrovolníky staršími 15 let z obou 9. tříd.

Již v půl sedmé ráno se žáci oblékli do žlutých triček a postupně vyrazili na určená stanoviště. Vidět jste je mohli v podstatě po celých Ďáblicích - před školou, u radnice, poblíž vybraných autobusových  zastávek, před budovou ďáblické mateřské školy, ale také v Březiněvsi u tamější školky. Letos nám vyšlo i počasí, slunce svítilo a lidé byli povětšinou milí, ochotní a neváhali na dobrou věc přispět.

Sbírku vnímáme jako velmi úspěšnou, neboť jsme vybrali 17 677 Kč, což je takřka o 3 200 Kč více než při poslední sbírce.

Jménem vedení školy bych závěrem chtěl moc poděkovat všem žákovským dobrovolníkům z 9. tříd, všem zapojeným členům Školní žákovské rady a v neposlední řadě paní asistence Pischnothové. Bez nich bychom tuto prospěšnou akci zrealizovat nedokázali.

Mgr. Tomáš Novotný, zástupce ředitele

 

Kalendář akcí

Výchovný koncert KD Ládví

KD Ládví

Výchovný koncert pro předškolní děti ze tříd Motýlci, Tuleni, Ptáčci a Slůňata v KD Ládví. Příchod dětí do mateřské školy do 8 hodin.

Výuka plavání

Lagoon Letňany

Výuka plavání - třída Koťata. 

Návštěva Hvězdárny Ďáblice

Hvězdárna Ďáblice

Akce třídy Motýlci. Prohlídka hvězdárny, promítání pohádky "Odkud svítí sluníčko".