Český den proti rakovině 2020 v Ďáblicích a Březiněvsi

Naše škola se i přes aktuální nelehkou situaci spojenou s onemocněním Covid-19 zapojila již potřetí do charitativní akce Český den proti rakovině známé spíše pod označením Květinový den, která se uskutečnila v náhradním podzimním termínu ve středu 30. září 2020. Cílem 24. ročníku bylo podpořit prevenci a léčbu nádorových onemocnění ledvin a močového měchýře zakoupením tradičního květu měsíčku lékařského se zelenou stuhou za 20 Kč.

Záštitu nad akcí i letos převzala Školní žákovská rada ve spolupráci s žáky-dobrovolníky staršími 15 let z obou 9. tříd.

Již v půl sedmé ráno se žáci oblékli do žlutých triček a postupně vyrazili na určená stanoviště. Vidět jste je mohli v podstatě po celých Ďáblicích - před školou, u radnice, poblíž vybraných autobusových  zastávek, před budovou ďáblické školky, ale také v Březiněvsi u tamější mateřské školy. Ačkoli počasí nebylo přívětivé, mnoho lidí bylo milých, ochotných a neváhalo na dobrou věc přispět, a umožnit tak nemocným lidem prožít svůj život lépe.

Sbírku vnímáme jako úspěšnou. I když jsme loňský rekord nepřekonali, jsme rádi, že se nám ji podařilo v nelehké situaci v neobvyklém čase uspořádat a nakonec jsme na smysluplnou věc vybrali pěkných 14 038 Kč.

Jménem vedení školy bych závěrem chtěl moc poděkovat všem žákovským dobrovolníkům z 9. tříd a v neposlední řadě všem zapojeným členům Školní žákovské rady, bez nichž bychom tuto prospěšnou akci zrealizovat nedokázali.

 

Mgr. Tomáš Novotný, zástupce ředitele

 

Kalendář akcí

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.