Český den proti rakovině 2019 v Ďáblicích a Březiněvsi

Ve středu 15. května 2019 se na území celé České republiky uskutečnil Český den proti rakovině známý také pod názvem Květinový den. Cílem 23. ročníku bylo podpořit prevenci a léčbu nádorových onemocnění plic zakoupením tradičního květu měsíčku lékařského za 20 Kč.

Naše škola se do této charitativní akce zapojila již podruhé, a tak jsme byli zvědaví, zda se nám podaří překonat loňský výtěžek 17 383 korun. Záštitu opět převzala Školní žákovská rada ve spolupráci s vybranými žáky 9. tříd a 8. třídy. Již v půl sedmé se žáci oblékli do žlutých triček a postupně vyrazili na určená stanoviště. Vidět jste je mohli v podstatě po celých Ďáblicích - před školou, u radnice, poblíž vybraných autobusových zastávek, před budovou školky, ale také v Březiněvsi u tamější mateřské školy a poblíž autobusové zastávky. Letos bylo díky aktivitě našich dobrovolníků možné zakoupit v Ďáblicích květ měsíčku lékařského i v odpoledních hodinách. Přestože počasí nebylo ani letos přívětivé, mnoho lidí bylo milých, ochotných a neváhalo na dobrou věc přispět, a umožnit tak nemocným lidem prožít svůj život lépe.

Sbírku vnímáme jako velmi úspěšnou, jelikož se nám podařilo vybrat potěšujících 21 386 korun, čím jsme překonali loňský výtěžek o 4 003 koruny. Jménem vedení školy bych závěrem chtěl moc poděkovat všem žákovským dobrovolníkům z 9. tříd, z 8. třídy a v neposlední řadě všem zapojeným členům Školní žákovské rady, bez nichž bychom tuto prospěšnou akci nedokázali zrealizovat. Doufáme, že se do akce zapojíme i příští rok, neboť pomáhat má smysl.

Mgr. Tomáš Novotný, zástupce ředitele

Kalendář akcí

Pečení Broučci

mateřská škola

Dopolední akce třídy Broučci. Pečení a zdobení lineckého cukroví na Den Země.