Český den proti rakovině 2018 v Ďáblicích

Ve středu 16. května 2018 se na území celé České republiky uskutečnil Český den proti rakovině známý také pod názvem Květinový den. Cílem letošní sbírky bylo podpořit prevenci a léčbu rakoviny tlustého střeva.

Naše škola se do této charitativní akce zapojila poprvé, a tak jsme byli trochu nervózní,  trochu zvědaví a zároveň plní očekávání, jak vše dopadne. Již v půl sedmé se žáci oblékli do žlutých triček a vyrazili na určená stanoviště. Vidět jste je mohli v podstatě po celých Ďáblicích - před školou, u pošty, poblíž vybraných autobusových  zastávek, před budovou školky, ale také v Březiněvsi u tamější mateřské školy. Květ měsíčku lékařského, který je již tradičním symbolem této nadace, bylo možné zakoupit za 20 Kč. Přestože počasí nebylo příliš přívětivé, mnoho lidí bylo milých, ochotných a neváhalo na dobrou věc přispět, a umožnit tak nemocným lidem prožít svůj život lépe.

Sbírku vnímáme jako úspěšnou, jelikož se nám podařilo vybrat potěšujících 17 383 korun. Jménem vedení školy bych závěrem chtěl moc poděkovat všem žákovským dobrovolníkům z 9. třídy a členům Školní žákovské rady, bez nichž bychom tuto prospěšnou akci nezvládli zrealizovat. V neposlední řadě děkujeme také paní učitelce Radce Noskové za pomoc s přípravou a realizací Květinového dne. Doufáme, že se do akce zapojíme i příští rok, neboť pomáhat má smysl.  

Tomáš Novotný, zástupce ředitele

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.