Čarodějnická cesta se školní družinou

Každý rok se všichni těšíme na 30.4., protože je s tímto datem spojeno „pálení čarodějnic“. Akce, která má kouzelnou atmosféru a která je plná zážitků.

Přesto, že tomu současná situace není nakloněna, chtěli jsme, aby si všechny děti s námi (a hlavně se spolužáky) ve ŠD, čarodějnice užily. Připravili jsme pro ně Čarodějnickou cestu. Provázela nás po ní čarodějnice Zelňačka. (Nám prvňáčkům dokonce na začátku cesty, proletěla nad hlavou v helikoptéře, což je i zdokumentováno).

Čarodějnice Zelňačka dětem dávala různé úkoly, které plnily na deseti stanovištích. Jednou měly třeba poznávat ptáčky nebo jarní rostliny, jinde si měly zahrát na čarodějnice a proletět se po okolí na koštěti (klacku) nebo zatančit čarodějnický tanec (každý u svého stromu), který si pak obejmuly a načerpaly z něj energii. Poslední úkol byl z čarodějnického oboru. Děti měly říct co znamenají výrazy: Mudlové, Nápoj lásky, Veritasérum nebo Famfrpál.

A protože děti všechny odpovědi znaly a při plnění všech úkolů si dokázaly poradit, čekala je ve škole malá sladká odměna a omalovánka čarodějnice Zelňačky.

Věříme, že si to spolu v hojném počtu, v rámci dodržování nařízení, užily a hlavně doufáme, že brzy budeme moci společné akce realizovat za normálních podmínek.

Kalendář akcí

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.