Barevná družina ve školním roce 2023/2024 a návštěva výstavy drobného zvířectva

Stalo se již tradicí, že jednotlivé činnosti v naší školní družině propojujeme během školního roku v jediné téma. Pro nastávající školní rok jsme si pro děti připravili „Barevnou družinu“.

V rámci „Barevné družiny“ budeme s ostatními odděleními jeden den v měsíci soutěžit o barvu. Posléze proběhne blesková soutěž a vítězem bude oddělení, které bude mít co nejvíce kusů dané barvy na sobě, prvně bychom měli přijít ve fialové.

Již tradiční akcí školní družiny v prvním týdnu školního roku je návštěva výstavy drobného zvířectva v Ďáblicích. Ani letos tomu nebylo jinak. Každý rok je však výstava trošku jiná. V letošním roce byla obohacena o Králičí hop! Mohli jsme zde vidět králičí šampiony na závodní trase a od chovatelky jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí o této disciplíně.

Také jsme stihli v rámci odpoledního programu obejít již všechna dětská hřiště v obci, abychom si připomněli, co je na nich pro naše svěřence zajímavého či nového.

Všichni vychovatelé věří, že se všem dětem bude připravený program pro letošní školní rok líbit a z družiny budou odcházet spokojení a plni zážitků.

Vlasta Poláčková, vedoucí ŠD

 

 

Kalendář akcí

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.