Adventní tvoření

K tradičním akcím v naší škole patří školní Adventní tvoření. To letošní připadlo již na 25. listopadu.

Vánoční stromeček ve dvoraně je ozdobený perníčky a slaměnými ozdobami, které vyrobili žáci ve školním klubu a světýlka, jež dopoledne připravoval pan školník, také svítí. V jídelně školy jsou nachystány stoly pro jednotlivé tvůrčí dílničky, a tak ve tři hodiny nic nebrání tomu, aby se zahájilo. To letošní Adventní tvoření bylo v něčem malinko jiné. Kromě paní učitelky Lustikové, kde se pískovaly nádherné vánoční hvězdy a stanoviště školní družiny, zde se vyráběl papírový adventní věnec, měli účastníci tvoření možnost poznat naše paní kuchařky tak trochu z jiné strany.

Na pěti stanovištích, kde se vyráběly vánoční věnce, svícny, papírové hvězdy, vánoční skřítci či sněhuláčci, se mohli žáci přesvědčit o tom, že paní kuchařky v naší školní kuchyni umí nejen skvěle vařit, ale jsou i zručné a nápadité. 

O tom, že se Adventní tvoření povedlo, svědčilo i to, že se v jídelně vyrábělo ještě dlouho po stanoveném čase konce akce. Věříme, že výrobky udělaly všem doma i obdarovaným radost. Již nyní naše týmy přemýšlí, co pěkného si připraví na příští Adventní tvoření ve škole.

Vlasta Poláčková, vychovatelka 2. tříd ŠD

 

Kalendář akcí

Adventní tvoření

Jídelna ZŠ

Srdečně zveme žáky i jejich rodiče, příbuzné a přátele - přijďte si s námi vyrobit něco hezkého pro adventní čas. Dekoraci, adventní svícen, věnec, přání, vánoční ozdobu, vánoční dárek .... Těšíme se na Vás. 

Velikonoční tvoření

Jídelna ZŠ

Srdečně zveme rodiče, žáky, příbuzné a přátele, přijďte si s námi vyrobit velikonoční dekoraci, pomlázku, přáníčko, naučit se nové techniky zdobení vajíček a další nové nápady ... Těšíme se na Vás