6. třídy na lakrosovém Memoriálu Aleše Hřebeského

Ráno 26. dubna 2019 obě 6. třídy vyrazily do Radotína. Jeli jsme autobusem, metrem a nakonec i vlakem. Krátce po osmě hodině ranní jsme dorazili na radotínské lakrosové hřiště, na kterém se konal 26. memoriál Aleše Hřebeského. První zápas se odehrál mezi Istanbulem Sultans a Vídní Monarchs. Vítězem se stali Turci z Istanbulu, kteří porazili Vídeň 3:0. Dále se předvedl švýcarský tým Chocolax se švédským týmem Helan Går Lacrosse. Chocolax skórovali hned sedmkrát a tím si potvrdili vítězství nad Švédy, kteří dali pět branek. V předposledním zápase se štěstí přiklonilo k hostujícímu norskému týmu Grizlies, kteří porazili vzdálený Hongkong 5:4. Na závěr jsme viděli část zápasu mezi BATS Bratislava a Riggers z Dublinu. Průběžné skóre, když jsme odcházeli, bylo 3:2 pro Dublin.

Lakros je zvláštní sport. Je to jako florbal ve vzduchu. Hází se míček do pálek, na kterých je síťka. Pozorovat Lakros tedy bylo moc zajímavé. Díky naší paní učitelce jsme si opět rozšířili vědomosti o sportovním světě. Děkujeme.

Daniel Krauz, 6.A

 

Kalendář akcí

Ukázka fléten

mateřská škola - třída Broučci

Dopolední akce třídy Broučci. Ukázka různých druhů fléten a hra na ně, předvede paní učitelka Marie Buchalová.

Edukační koncert

KD Ládví

Edukační koncert v KD Ládví, shlédnutí koncertu Pražské filharmonie. Akce pro předškolní děti ze třídy Motýlci, Tuleni, Slůňata.