2. třídy v Benecku

Ve dnech 15. – 19. května se třídy 2.A a 2.B vydaly na Výpravu za poznáním na Benecko do Martinovy boudy.

Během naší výpravy jsme podnikly 4km výlet Lufťákovou stezkou k Jindrově skále. Po cestě nás čekala spousta úkolů – např. labyrint, živé sochy, sestřelování havranů a hledání nápověd, jak se dostat k obrovskému trpaslíkovi Vejralovi (největší trpaslík v Evropě).  

Obrovského trpaslíka jsme podle získaných nápověd našli při celodenním výletu. Abychom se k němu dostali, museli jsme vylézt celou sjezdovku. Náš celodenní výlet nebyl jen po stopách trpaslíka, ale cílil také na kamennou rozhlednu Žalý, kam jsme po 8km náročné cesty opravdu dorazili.

Během výpravy za poznáním jsme také oslavili narozeniny paní školníčkové a dvou spolužaček. Nechyběl ani sportovní den, orientační běh, luštění hlavolamů, zkoumání přírody, kresba nasbíraných „pišišvorů“ do Petriho misek apod.

I přesto, že jsme se poměrně často museli potýkat s nepřízní počasí, myslíme si, že naše výprava byla úspěšná. Žáci spolu velmi dobře vycházeli, naučili se hodně nových znalostí a dovedností a odvezli si spoustu zážitků.

Petra Tesařová, Olga Lustiková, Viktorie Němcová, Václava Kodytková

 

Kalendář akcí

Celodenní výlet zámek Loučeň - třída Broučci

Zámek Loučeň

Celodenní výlet třídy Broučci - zámek Loučeň - program Z pohádky do pohádky, prohlídka labyrintů. S sebou batůžek, svačina, pití, pláštěnka. Děti mají na celý den odhlášenou stravu v mateřské škole. Návrat asi ve 14 hodin.

Kavárna pro rodiče

Mateřská škola - žlutá budova přízemí

Odborné setkání pro rodiče předškolních dětí. Téma: zdravé svačiny pro předškoláky a malé školáky. Přednese Pavlína Matysová Dis., nutriční terapeut.

Interaktivní představení

mateřská škola

Interaktivní představení v mateřské škole Ze života včel.