„Rychlovka na Karlově mostě a bojovka na Kampě“ pro 4.A

Dne 15. 3. jsme se zúčastnili programu „Rychlovka na Karlově mostě a bojovka na Kampě“.

Pan Nebeský nás zaujal stejně jako při předchozí interaktivní vycházce „Akční Vyšehrad“.

Skvěle podané příběhy z historie s vtipnými vsuvkami si získaly pozornost nás všech a probudily v nás zdravou soutěživost. Byla to skvělá možnost, jak poznat naši historii. Projít v ranních hodinách liduprázdný Karlův most za slunečného počasí byl opravdu zážitek.

Pan Nebeský nás čekal na Křižovnickém náměstí. Rozdal kapitánům jednotlivých družstev váčky na zlaťáky, které dostával každý za správnou odpověď.

Dozvěděli jsme se, proč král Karel IV. má hlavu na stranu, a proč je na Staroměstské mostecké věži ledňáček, vlastně, že jich tam je hned několik… Na Karlově mostě jsme si ukázali, kde sídlí prezident a premiér, a proč jsou na mostech věžičky. Zaujalo nás, k čemu slouží protipovodňové bariéry a ledolamy. Připomenuli jsme si, co vybojoval Bruncvík pro české země, kde je zazděn jeho zázračný meč, a co se stalo LP 1357, 9. 7. ráno v 5:31 J.

V druhé části programu byla pro nás připravena bojovka na Kampě, a po vyhlášení výsledků soutěže jsme dostali sladkou odměnu. Nakonec jsme si prohlédli Werichovu vilu a vydali se po Karlově mostě zpět na Křižovnické náměstí a MHD.

Dnešní dopoledne jsme si všichni moc užili a už se těšíme na další interaktivní vycházku.

Čtvrťáci, Mgr. Lenka Tejkalová, třídní učitelka a Alina Kravets, asistentka pedagoga

 

Kalendář akcí

Den Země

zahrada MŠ

Den Země proběhne v zahradě mateřské školy. Hry, soutěže, divadelní představení pro děti.