Výstava a soutěž draků

V předchozích týdnech se školou roznesla rychlostí závodního koně, že se ve škole bude konat soutěž O nejkrásnějšího nelétajícího draka. Žáci do stanoveného termínu odevzdali asi padesátku různých kousků, které se lišily způsobem zpracování a materiálem. Draci byli zavěšeni a vystaveni v přízemní hale u recepce a v prvním patře na nástěnce školního klubu. Jak jsme nejen my zjistili, může mít drak pletený cop a roh, nebo být klidně celý vyroben z plat od vajec, které jsou vděčným výtvarným materiálem, ale do kontejneru na papír již nepatří, protože je již nelze recyklovat.
Vyhodnocení soutěže s historickým okénkem o původu draků se konalo ve čtvrtek 22.11. ve 14, 30 hod. v atriu naší školy. Všechny děti, které se zapojily do výroby a přispěly tak do naší školní galerie svým uměleckým dílem obdržely Řád Větrova a pět účastníků naší vizuální drakiády bylo na základě počtu hlasů od zvolených zástupců žáků a zaměstnanců školy odměněno i diplomy.
Děkujeme všem za chuť se zúčastnit, zejména vůli a píli přivést svůj nápad do zdárného konce a za vzájemně příjemně strávené odpoledne.

 

Kalendář akcí