Třída 5.B na výstavě Večerníčka

Dne 9. září 2020 jsme se třídou 5.B navštívili galerii České televize u příležitosti 55. narozenin Večerníčka. V rámci českého jazyka pak měly děti za úkol stručně popsat zážitky z návštěvy. Pro někoho byla zážitkem nejen výstava samotná, ale i cesta autobusem a metrem. Zde je pár úryvků ze školních prací našich žáků.

Jeli jsme se třídou do galerie ČT. Nejvíce se nám líbila chaloupka Josefa Lady, kde bydlel kocour Mikeš, Pařezová chaloupka Křemílka a Vochomůrky,  dřevěný hrad Kulíkov s malou sklepní místností, kam se dalo schovat, a  výroba večerníčku Chaloupka na vršku.

Zjistili jsme, jak se dělají večerníčkové postavy, zahráli si Večerníčkův kvíz na interaktivní tabuli,  vyzkoušeli jsme si dabování pohádek v nahrávacím studiu, např. Bob a Bobek a Maxipes Fík. Měkkými míčky jsme trefovali svého záporáka a hádali, komu patří která postýlka (každá pohádka měla svou postýlku).

Vyfotili jsme se např.  v Krtečkově autíčku nebo v jedné ze scén z Krkonošských pohádek.  Také tam byly informace o legendách našeho animovaného filmu jako jsou Adolf Born, Zdeněk Miler, Radek Pilař, Šárka Váchová a další.

Výstava byla malá, u dobrých věcí byla fronta, ale líbilo se nám, že byla interaktivní.  Byla škoda jít domů. Moc se nám tam líbilo.

Se zážitky z výstavy jsme pracovali i v rámci výtvarné výchovy. Děti měly za úkol dokreslit pohádkovou postavičku. Své výtvarné dílko budou využívat jako záložku.

Vlaďka Nepomucká, třídní učitelka 5.B

 

Kalendář akcí