Přespávání Školní žákovské rady ve škole

Ve čtvrtek 28. února 2019 se členové Školní žákovské rady, kterou tvoří zástupci 3. - 9. tříd, sešli v 18 hodin v budově školy a hned začali plnit první povinnosti - vymýšleli jsme rozvržení večerního programu. Začali jsme něčím příjemný - objednali jsme si večeři, kterou byla pizza. Věděli jsme totiž, že její příprava a dovoz bude nějakou dobu trvat. Také jsme si uložili věci do učeben, ve kterých jsme následně spali. Po uložení našich věcí nás navštívily zástupkyně Spolku Parkán. Společně jsme rozmýšleli a plánovali organizaci Dne učitelů, který připadá na 28. březen. Také jsme uvažovali, jak k oslavě Dne učitelů přispějeme my jako žákovská rada. Později jsme se rozdělili do několika skupinek a naším úkolem bylo obejít celou školu a zjistit, jaké kliprámy se nachází v jakých částech školní budovy. Následně jsme měli schůzku s panem ředitelem, který nás vyzval ke spolupráci při tvorbě nového loga naší ďáblické školy. Dlouho jsme se zamýšleli, povídali si, diskutovali jsme o barvách a o celkovém provedení. Následoval oddech, k naší velké radosti totiž přivezli objednané pizzy. Pak nás ještě čekal jeden pracovní úkoly, vybrat fotografie pro  prezentaci žákovské rady – brzy vznikne náš vlastní kliprám.

Pak už byl čas na zábavu.  Čekala nás hra na schovávanou v úplné tmě. Všechny to moc bavilo a velmi jsme si tuhle hru užili. I když už bylo docela pozdě, nikdo z nás ještě nebyl unavený, a proto jsme se přemístili na další aktivitu do tělocvičny. Hráli jsme vybíjenou. Nad touto aktivitou jsme strávili zdaleka nejvíce času. Někteří už byli velmi unavení, a tak jsme se dohodli, že je čas jít spát.

Druhý den ráno 1. března jsme vstávali v 6.30 hodin. Netradičně a velmi příjemně nás probudil zvuk klarinetu, na který zahrál pan ředitel známou melodii Rozvíjej se poupátko. Když se všichni probudili, sbalili jsme si věci, oblékli se a vyčistili si zuby. Po ranní hygieně následovala společná snídaně, za kterou moc děkujeme našim skvělým paním kuchařkám, které pro nás připravily ovoce, cereálie, chlebíčky a teplý čaj. Posnídal s námi i pan ředitel a páni učitelé.

Závěrem bychom chtěli poděkovat panu řediteli a pánům učitelům za to, že nám umožnili ve škole přespat. Zvládli jsme nejen mnoho práce, ale také jsme si užili spoustu zábavy.  

Andrea Beranová, Vanesa Holíková, žákyně 7.A

 

Kalendář akcí